Ann och Henrik

Hej och välkommen till oss och denna sida i all sin enkelhet. SE*For Keeps inregistrerades i SVERAK/FIFé 2011 och vi är diplomerade sedan 2013. Jag ville ha ett stamnamn som skulle ha en stark innebörd och blev därför väldigt glad när For Keeps plötsligt ploppade upp i huvudet på mig. Betydelsen är: att ha, att spara, för alltid. Ett djur som man äger eller på ett eller annat sätt har någon särskild anknytning till, betyder så mycket och kommer alltid att finnas kvar i minnet.

Jag bakom uppfödningen och hemsidan heter Ann, 35 år. Idag är katteriet beläget ute på Lidingö där jag, Lienne och hennes två döttrar Pat och Beth samt nytillskottet Cora bor tillsammans med vår sambo Henrik, 45. Henrik är numera en betrodd medinnehavare i katteriet och har utvecklat ett stort intresse för skogkatter. Du kan gärna fortsätta läsa om hur allt startade och om vad vi eftersträvar i avelsarbetet. 


Min mamma hade när jag växte upp Norska skogkatter och lånade vid tillfälle ut sin hane
CH S*Svarte Petters Baghera till Dalkullans katteri, där han lever vidare än idag i hennes katter. Detta var något som jag självklart inte hade någon som helst kännedom om då. Men minnerna av de Norska skogkatterna som man levt tillsammans med har alltid funnits där. Det gjorde att intresset för att skaffa en egen skogkatt när tiden var mogen växte fram. Jag ville vara en del av någonting.

Av och till i flera år letade jag. Men jag var SÅ kräsen. Först i juli 2011 fann jag äntligen henne! Vilka fantastiska föräldrar hon hade! Jag köpte då min första skogis  IP SC S*Medaljens Vivienne Westwood, Lienne som hon kallas till vardags. Hon är bara så underbart vacker och med det bästa av temperament! Vad jag sedan såg när jag intresserade mig allt mer för stamtavlor och olika led, var att Lienne härstammar från EP & EC S*Svarte Petters Bernard, - kullbror till den skogkatt (CH S*Svarte Petters Baghera) som jag alltså växt upp med som liten!

Pat, SC SE*For Keeps Pat Benatar, DVM katteriets förstfödda. Hon som stal mitt hjärta redan dagen då hon föddes. Tja, hon valde väl själv att stanna kan man säga. Hon är så lik sin mamma Lienne på många vis! En otroligt go och mysig individ, med fantastiska tekniska kvalitéer därtill!

Beth, CH SE*For Keeps Beth som vi tillsammans valde att spara i katteriet är Henriks och min första gemensamma katt. Det känns helt fantastiskt att ännu en gång få vara nära en katt med samma härliga temperament och lynne som mamma Lienne har.

Jag har alltid velat köpa tillbaka en katt efter avkommorna i Finland. Cora, FI*GlitterPaws Cosmetic Cordelia, är femte generationens For Keeps. Lienne, Pat, (Maisa) SC SE*For Keeps We Belong, DVM, DM, Taavi (SC FI*Marjametsän Poika saunoo, JW, DVM) och Cordelia. Hon är underbar, nyfiken, självsäker och trygg. När hon hade börjat utveckla sin personlighet var det självklart att det var henne vi skulle ha.

Vi är enormt fåniga djurälskare.